Елемент нематеріальної культурної спадщини Білокуракинського району «Павлівський капусняк з рибою»
Село Павлівка Білокуракинського району Луганської області має давні традиції приготування «Капусняка з рибою». Капусняк з рибою — улюблена традиційна страва. Погана та господиня, яка не може його приготувати.
Капусняк з рибою – це пісна страва. Готується вона на трапезу в піст. Кожного року, в селі Павлівка відзначається пристольне свято «Петра і Павла», під час цього заходу і готується спільна трапеза – «Павлівський капусняк з рибою».
За словами місцевої мешканки Кривич Людмили Григорівни, її бабуся Лавренко Євдокія Пантеліївна та мати Панченко Ганна Пилипівна започаткували традицію куховаріння та споживання цієї страви на Престольні свята, толоки (обмазують побудовані будинки глиною)де збиралося майже все село.
Вік носіїв елементу нематеріальної культурної спадщини – від 35 років до 68 років. Традиція приготування капусняка передається від покоління – до покоління - всередині однієї сім’ї села Павлівка – це сім’я Кривич Людмили Григорівни.
«Павлівський капусняк з рибою» занесений до Луганського обласного Реєстру нематеріальної культурної спадщини.